Een woning kopen. Wees voorbereid


Met de krapte op de huidige huizenmarkt is het lastig om de woning van je dromen te vinden. We geven je een voorsprong met ‘binnenkort te koop’, maar het daadwerkelijke kopen van een woning begint met een goede voorbereiding . Als je weet wat je wilt kopen en met name wat je kunt kopen, is er misschien meer mogelijk dan je denkt. Hierbij een aantal tips & tricks:

Nog een eigen woning

Als je nog een eigen woning hebt, is het belangrijk om te weten wat hij waard is. De waarde van je woning is immers mede bepalend voor de prijsrange waarin je kunt zoeken. Wist je dat heel veel mensen de waarde van hun woning verkeerd inschatten?

Waardebepaling woning

Op veel makelaarssites kun je een waarde check laten uitvoeren. Dit geeft een algemene indicatie. Een betere indicatie krijg je door een makelaar uit te nodigen en op basis van een bezichtiging en marktgegevens een echte waardebepaling van je woning te laten maken.

Maximaal hypotheekbedrag

Je weet de waarde van je woning, maar wat betekent dat voor de mogelijkheden van de aankoop van een andere woning? Hierbij kan de financieel adviseur duidelijkheid verschaffen. Hij maakt een optelsom van de (over)waarde, rentestand en jouw persoonlijke situatie en komt zo tot een maximaal hypotheekbedrag. Ook zal hij je wijzen op eventuele aanvullende mogelijkheden bij starters, duurzaamheid, schenkingen, overwaarde… Het zal je verbazen wat de mogelijkheden zijn!

Op zoek naar een woning

Makelaar en financieel adviseur gesproken? Nu weet je wat er mogelijk is en begint echte zoekwerk. Je zoekt net als iedereen op funda en bij zoekservices van diverse makelaars. Nog dichter op het vuur? Overweeg het inschakelen van een aankoopmakelaar. Met een aankoopmakelaar ben je eerder op de hoogte van nieuw woningaanbod, ook van woningen die niet online te koop staan. Ook helpt de makelaar bij het maken van de juiste keuzes, van waardebepaling tot biedingsstrategie.

Kopen begint met verkopen

Een woning gevonden? Een verkoper verkoopt zijn woning aan de beste koper. Iemand die dan snel kan schakelen. Als je je eigen woning hebt verkocht en weet wat je kunt financieren dan ben je goed voorbereid, is het halve werk gedaan en is het een kwestie van onderhandelen, een handtekening zetten en verhuisdozen pakken.

Succes met het kopen van een woning!

    Back to top

    Interesse peilen in jouw woning?

    Schrijf je gratis in en krijg inzicht in hoe vaak jouw woning wordt bekeken, geliked en of deze in de smaak valt bij potentiële kopers!

    Naar wensk.nl