Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen

Wij hebben al veel vragen voorbij horen komen, bijvoorbeeld via de mail, telefoon, tijdens een bezichtiging of verkoopgesprek.
Deze vragen inclusief antwoorden hebben wij voor jou op een rijtje gezet.


Werkwijze

Nee, verkoopaankoop.nl is een platform waarop makelaars samenwerken om de 'nieuwe’ makelaarsdiensten toe te lichten. Diensten die het kopen en verkopen van een woning zonder risico mogelijk maken, zoals verkopen onder voorbehoud, ssstil verkopen en zorgeloos kopen.

Als je huis verkocht is met deze clausule wordt je zoektocht naar een andere woning eenvoudiger. Je hoeft geen voorbehoud van verkoop eigen woning meer te maken en je weet precies wat je te besteden hebt. Dat geeft rust, zekerheid en duidelijkheid.

Dan zijn er drie mogelijkheden: 1. de koop wordt ontbonden of 2. de termijn wordt verlengd met een nieuwe termijn als beide partijen het daar over eens zijn of 3. verkopers kiezen ervoor om de koop door te laten gaan en nemen alsnog het risico dat ze misschien tijdelijk een andere oplossing moeten zoeken.

Dit kan per transactie verschillen, het is namelijk onderhandelbaar. De meeste koopaktes vermelden een termijn 6 maanden na overeenstemming.

Dit kan per transactie verschillen, het is namelijk onderhandelbaar. De meeste koopaktes vermelden een zogenaamde 48 uurs clausule voor de koper. Dat wil zeggen dat je als koper na het tekenen van koopakte 1 nog wel op een ander huis kunt bieden, maar dan wel met een voorwaarde dat je eerst de verkopers van koopakte 1 de kans moet geven om hun voorbehoud te laten vallen. Die verkopers krijgen als het ware nog een 'laatste kans'. Als ze bereid zijn hun voorbehoud van koop te laten vallen wordt koopakte 1 definitief. Zijn ze niet bereid om hun voorbehoud van koop te laten vallen, dan heb je als koper her recht om de koopovereenkomst kosteloos te ontbinden. Daarna kun je dan gerust dat andere huis kopen (koopakte 2).

Dat is verschillend per woning, per makelaar en afhankelijk van je wensen. Vraag het aan de verkoopaankoop makelaar in jouw regio.

Je kunt afspraken maken met een makelaar om mee te gaan met een bezichtiging om zo samen de staat en waarde in verhouding tot de vraagprijs te beoordelen. Bespreek deze mogelijkheid met de verkoopaankoop makelaar in je regio.

Dan adviseren we je om gebruik te maken van de verkoop onder voorbehoud en een termijn af te spreken waarin je op zoek kunt gaan naar een andere woning. Vind je deze alsnog niet dan kun je binnen de termijn ontbinden.

Dat is verschillend per situatie, per makelaar en afhankelijk van wat je afneemt. Vraag het aan de verkoopaankoop makelaar in jouw regio.

Dat kan per makelaar en opdracht verschillen. De makelaar zal hier vooraf duidelijke afspraken met de opdrachtgever over moeten maken. Hoewel de meeste makelaars op basis van No Cure No Pay werken, is het wel te verwachten dat promotiekosten (foto's, filmpje, plattegronden, Funda e.d.) in rekening gebracht worden. Een vergoeding voor een aantal uren van de makelaar is ook wel redelijk. Maar alleen als het vooraf duidelijk met je afgesproken wordt!

Dit kan per transactie verschillen, het is namelijk onderhandelbaar. De meeste koopaktes vermelden een voorbehoud van financiering welke pas start op het moment dat je als koper een seintje krijgt dat de verkoper een andere woning gevonden heeft.

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste aanbod van verkoopaankoop.nl?

Volgende: e-mailadres + naam invoeren

    Back to top

    Interesse peilen in jouw woning?

    Schrijf je gratis in en krijg inzicht in hoe vaak jouw woning wordt bekeken, geliked en of deze in de smaak valt bij potentiële kopers!

    Naar wensk.nl